Werkgeluk bij Coors

Het is de week van het werkgeluk. Bij Coors is werkgeluk apart benoemd als thema waar actief aan gewerkt wordt. Wij toetsen jaarlijks de tevredenheid en het werkgeluk bij alle collega’s door middel van een medewerkers tevredenheidsonderzoek. Vanuit de uitkomsten proberen we zaken die goed gaan vast te houden en andere zaken te verbeteren. Graag delen we hieronder globaal de uitkomsten van dit onderzoek.

Een missie vervullen

Coors-Werkgeluk-CirculaireInterieurProjectenWerkgeluk hangt samen met zowel doen waar je goed in bent, als waar je en plezier aan beleeft, en daarbij ook van betekenis kunnen zijn voor de organisatie en de maatschappij. In het onderzoek scoorde met name het aspect “ik draag met mijn werkzaamheden bij aan de missie van de organisatie” hoog. Dit komt omdat we bij Coors bezig zijn met het realiseren van tastbare interieurprojecten op een duurzame en zo circulair mogelijke manier. Wij werken aan social return, zijn vanaf volgend jaar klimaatneutraal en hebben de circulaire en duurzame aspecten van onze interieurs goed geregeld.

Het zinvol bezig zijn met en een duurzame bijdrage leveren aan de maatschappij is bij uitstek een aspect dat bijdraagt aan werkgeluk. Iedere collega ziet het resultaat van zijn of haar werk terug in de prachtige, duurzame interieurs van bibliotheken, (stads)kantoren, ziekenhuizen en winkels, waar mensen op plezierige wijze verblijven en werken.

Sfeer

Coors-Werkgeluk-Werkplaats1

Vanzelfsprekend is de sfeer in een bedrijf erg belangrijk voor het geluk dat mensen op hun werk ervaren. De best scorende aspecten binnen Coors zijn de sfeer en samenwerking. Er wordt hard gewerkt, gezongen, goede grappen gemaakt en iedereen doet zijn best er iets moois van te maken. In de werkplaats klinkt gezoem van machines, soms geklop, vaak muziek, overleg en soms ook gefluit of gezang.

Er wordt gekeken hoe we het werk voor ieder teamlid zo plezierig mogelijk kunnen maken. Dit gebeurt door middel van voortgangsgesprekken. Hierbij kijken de leidinggevende en de werknemer terug naar de afgelopen periode en vooruit naar de komende periode. Wat ging er goed, waar is men trots op en wat kunnen we in de toekomst nog beter doen? Het resultaat van deze gesprekken is, dat men soms letterlijk fluitend aan het werk is. Een fors aantal collega’s raadt Coors dan ook aan als werkgever.

Iedereen op de hoogte

Om te zorgen dat iedereen op de hoogte is, wordt er regelmatig een OOT gehouden. OOT staat voor Opleiding, Overleg en Training. Dit is een gezamenlijke bijeenkomst waarin overkoepelende thema’s rondom kwaliteit, veiligheid en personeelszaken worden besproken. Ook wordt er benoemd welke mooie projecten er aankomen, lopen of gerealiseerd zijn. Alle vragen rondom de organisatie kunnen gesteld worden. Dergelijke bijeenkomsten worden door de collega’s als heel positief ervaren.

Plezier

Coors-Werkgeluk-FrietkarVoor een goede teamspirit worden er leuke dingen georganiseerd voor alle collega’s. Zo hebben we voor de zomer een frietkar-borrel gehad op ons buitenterrein. Ook is er een groot feest voor het 90 jarige bestaan van Coors gehouden met een lekker buffet, muziek, rondleidingen voor de familie en een goochelaar.

Divers team

De goede sfeer komt natuurlijk ook omdat Coors een zeer bevlogen en divers team heeft van mensen met hart voor het interieur- en meubelvak. De mix van ervaren vak volwassen collega’s, senior medewerkers en jonge mensen, die net van de opleiding komen, maakt dat iedereen wat van elkaar kan leren. De gemeenschappelijke passie is het realiseren van prachtige interieurprojecten.

Coors-Werkgeluk-TrotsOpJeWerk

Trots op het werk

Wat is er leuker dan dat je, wanneer je door de binnenstad van Den Haag of Rotterdam loopt, je op diverse punten kunt zeggen: “dit mooie interieur heeft ons team gemaakt”. Dit is voor de collega’s van Coors dagelijkse praktijk. Zo zijn we op dit moment In Den Haag bezig met de Bibliotheek op het Spui, hebben we recent het nabij liggende Homerson Casino ingericht, maar ook in T-mobile winkels komt het interieur vaak van onze hand.

Dit is ook te zien aan de uitkomst van het medewerkers tevredenheidsonderzoek. De teamleden van Coors hebben de vraag “Ik ben trots om mijn werk” het cijfer 8,5 geven. Dit is een hoge score en geeft aan dat er bij Coors met het hart wordt gewerkt om het mooiste interieurproject voor de klant te realiseren.
Ook voor uitdagende projecten draaien we onze hand niet om. Van drie gigantisch dikke tafelbladen op onderstellen van treinwagons als podia in de LocHal in Tilburg tot een mock up van een vliegtuigromp in het atrium van het Albeda College Rotterdam The Hague Airport. Daar kan iedereen met recht trots op zijn.

Verbeterpunten

Coors-Werkgeluk-Werkplaats

Natuurlijk komen er ook verbeterpunten uit het onderzoek. Deze worden actief opgepakt. Zo is er voor alle medewerkers reiskostenvergoeding woon-werkverkeer geïntroduceerd in verband met de stijgende kosten. Gereedschap is nu nog meer in orde en de collega’s krijgen de (digitale) middelen om nog beter te werken. Ook wordt er gewerkt om de communicatie tussen afdelingen te verbeteren zodat het samenwerken nog soepeler gaat.

Werken bij Coors

Werkgeluk is dus een belangrijk thema bij Coors wat iedereen raakt. Het leuke is dat een fors aantal collega’s Coors zou aanraden als werkgever. Daar zijn we heel blij mee. Wil je deel uitmaken van ons team? Wil je meewerken aan het realiseren van de mooiste duurzame interieurprojecten van Nederland? Kijk dan eens op werkenbij.coors.nl