WELL Building Standard

Wat zijn de 7 WELL Building Standards?

Zes jaar lang heeft een team van experts wetenschappelijk en medisch onderzoek verricht naar onder meer milieu, gezondheid, gedragsfactoren en demografische risicofactoren. De inzichten uit deze onderzoeken zijn geïntegreerd en hieruit is een vooruitstrevende set richtlijnen ontstaan, de WELL Building Standard. De WELL Building Standard dat in 2014 geïntroduceerd is in de USA is een veelgebruikte standaard geworden voor gebouwen, interieur en de maatschappij in het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van de mens. WELL is aan het uitgroeien tot een globale richtlijn om gebouwen en alles wat er in staat, in comfort te laten verbeteren en de productiviteit van gebruikers te bevorderen.

Nu ook, kunnen de zeven elementen binnen WELL bijdragen aan het welzijn van werkend Nederland. De organisatie werkt nauw samen met bedrijven en stakeholders die begrijpen dat de gezondheid van de mens directe invloed heeft op de werkprestaties. Dus over welke elementen hebben we het hier?

WELL houdt zich bezig met de volgende zeven onderdelen; lucht (air), water, licht (light), voeding (nourishment), vitaliteit (fitness), comfort en een gezonde geest (mind).

Lucht

De kwaliteit van de lucht die we inademen heeft fundamentele invloed op al onze lichaamsfuncties. De luchtkwaliteit in vele gebouwen is echter voor verbetering vatbaar. In dit onderdeel van WELL ligt de focus op het minimaliseren van de schadelijke stoffen die zich in de lucht bevinden binnen het kantoor.

Water

Het water concept richt zich op de kwaliteit en toegankelijkheid van het water binnen het gebouw. Hier wordt gezorgd dat er veilig en schoon water geleverd wordt door middel van filtratietechnieken. Vereisten zijn dat er regelmatig testen uitgevoerd moeten worden om een optimale waterkwaliteit te kunnen garanderen.

Licht

Binnen de WELL Building Standard worden diverse aanpassingen vereist om voor een perfecte lichtbalans te zorgen op het kantoor. Zowel een tekort aan daglicht en een teveel aan zonlicht kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Dit beïnvloed namelijk het bioritme, wat invloed heeft op de concentratie en het slaapritme van mensen.

Voeding

In vele landen is er een positieve trend te zien waarin mensen bewuster bezig zijn met de kwaliteit van het voedsel dat wordt gegeten en daarin vaker een gezonde keuze maken. Het voedsel dat wordt aangeboden in de bedrijfskantines van het kantoor moet dan ook gezond en vers voedsel bevatten. Betere eetgewoontes moeten aangemoedigd worden, waarin ingrediënten met veel suiker en transvet vermeden moeten worden.

Vitaliteit

In de vitaliteit sectie wordt gekeken wat de beste manier is om fitness faciliteiten te maximaliseren om de mogelijkheid tot fysieke beweging te bevorderen. Dit omvat de beschikbaarheid van fitnessprogramma’s, letselpreventie en gestructureerde fitnessmogelijkheden.

Comfort

In de WELL Building Standard zitten design benodigdheden die ervoor zorgen dat er een productief en comfortabel binnenklimaat aanwezig is die afleidingen zoveel mogelijk verminderd. Hier moet gedacht worden aan ‘areas of focus’, waarin geluidsbeheer, toegankelijkheid, thermisch comfort en impactarme vloeren onderdeel zijn.

Gezonde geest

Tot slot is een gezonde geest belangrijk op de werkvloer. Door het integreren van design principes die zorgen voor het promoten van de mentale gezondheid kunnen de werkprestaties en het werkplezier bevorderd worden . Hierbij moet gedacht worden aan het creëren van een stress reducerende omgeving, een betere connectie met de natuur, programma’s aangeboden voor zwangerschapsverlof, betere reisregelingen en werkplekondersteuning.

Gebouwen van de toekomst

De bedrijven van nu hebben de kans een cultuur te creëren waarin er werkelijk voor werknemers en klanten wordt gezorgd, deze worden gemotiveerd en hen de kans wordt gegeven het beste uit zichzelf te halen. Een gezondere toekomst waarin sterkere relaties, community ’s en gezonde gewoontes ontstaan, en daarmee uiteindelijk de ideale werkomgeving.

WellSign®

Geïnspireerd op deze WELL Building Standard heeft Coors – Beyond Interiors de innovatieve meubellijn WellSign® ontwikkeld. De materialen die hierin worden verwerkt hebben een duurzame oorsprong en zijn bij voorkeur circulair in te zetten. De interieuroplossingen van WellSign® dragen bij aan het welzijn van werkend Nederland. Meer weten?