Renovatie diverse lobby’s WTC Amsterdam

Nadat Coors voor de renovatie van de transferlaag van het WTC Schiphol Airport het prachtige maatwerk interieur realiseerde, werd Coors ook gevraagd als partner voor de renovatie van de diverse lobby’s van het WTC Amsterdam.

Naar ontwerp van Pubblik & Vos realiseerde wij recent de eerste fase: de lobby’s van de HI-toren. In het WTC huizen mensen van vele nationaliteiten. Dit was de inspiratiebron voor de ontwerpers. De mix van culturen vormt de basis van het interieur concept.

Pubblik & Vos omschrijft het als: ‘De wereld is je achtertuin’.

De grote ruimte is verdeeld in een viertal eilanden aan de werelddelen: Azië, Europa, Afrika en Zuid Amerika. De ruimte op level II kent één eiland. Zo heeft ieder eiland een bijzondere maatwerk vitrinekast met objecten die passen bij het specifieke werelddeel. De kleurstelling en uitstraling van de specifieke meubels geven de sfeer van het werelddeel weer. Abstracte bomen breken de hoge ruimte en werken als verbindende elementen. Een opvallende balie complementeert het geheel. Zo is de een grote, hoge, kille en praktisch ongebruikte ruimte omgetoverd tot een zeer geslaagde centrale ontmoetingsruimte van menselijk formaat.

Binnenkort starten wij aan de volgende fase: de centrale hal van het WTC Amsterdam.
Fotografie: Phenster | Mark Kuipers