Praktijkopleiding Rotterdamse luchthaven

De praktijkopleiding van het Albeda College in het hart van de Rotterdamse luchthaven. Een prachtige opdracht, praktijk onderwijs op de plek waar het ook echt gebeurt. Met deze ingrediënten is architect Mark Mes, van Bureau voor Stedebouw en Architectuur Wim de Bruijn, aan de slag gegaan.

Het gebouw ligt aan de Luttonbaan letterlijk naast de landingsbaan van het Rotterdam The Hague Airport. De markante stedenbouwkundige ligging wordt benadrukt in een overhoeks atrium. In dit atrium ligt De Eyecatcher van het gebouw. Een door Coors-Beyond Interiors gerealiseerde 1:1 maquette van een vliegtuig.

Het maken van dit vliegtuig in de centrale hal bleek een uitdaging om meerdere redenen. De belangrijkste was omdat het in de centrale hal hangt boven het binnenkomende publiek.

Het is Coors in nauwe samenwerking met de architect gelukt om het vliegtuig te maken. We zijn gestart om op markplaats te kijken wat we eventueel konden kopen. Dit bleek een cockpit te zijn die 1:1 was nagebouwd. De cockpit was echter niet compleet… Coors heeft in nauwe samenwerking met 10XL de ontbrekende delen van de cockpit 3d geprint. Coors heeft daarna de romp helemaal 3d uitgewerkt en als slagroom op de spreekwoordelijke taart het geheel in een glanzende carwrapping afgewerkt.

Een bijzonder project dat door een goede samenwerking is geslaagd!