Bibliotheek

Coors, een expert met jaren ervaring
Ontwerp, begeleiding, productie en uitvoering van bibliotheekinterieurs op basis van hedendaagse concepten met doelgroepgerichte, hoogwaardige bibliotheekmeubels.

Bij Coors bent u aan het juiste adres voor de inrichting van bibliotheken met kwalitatief hoogwaardig meubilair. Speciaal geselecteerd of geheel naar wens ontwikkeld en geproduceerd.

De functie van de bibliotheek in de maatschappij is veranderd. Dit vraagt om een andere bibliotheekinrichting. Het is nog altijd een plek waar je boeken, muziek en films kunt lenen, maar de moderne bibliotheek is veel meer dan dat. Het is een ontmoetingsplaats, waar ruimte is voor lezingen, exposities en workshops.

Steeds meer bibliotheken stappen over op een retailconcept. Zij laten zich inspireren door voorbeelden uit de retailsector. Het doel is om de bezoekers te verrassen, te verleiden en te inspireren. Ruimten worden ingedeeld in thematische clusters met een modernere manier van presenteren. Boeken worden ‘frontaal’ neergezet: de cover en de titel zijn direct in beeld. De thematische clusters zijn gecentreerd rond aantrekkelijke, gemakkelijk toegankelijke presentatietafels en displays met boeken. Belangrijke elementen in het retailconcept zijn sfeer en herkenbaarheid. De indeling, verlichting en het kleurgebruik in de bibliotheekruimte spelen hierbij een grote rol.

De veranderende rol van de bibliotheek vraagt om een flexibele en veelzijdige bibliotheekinrichting.

Bibliotheekinrichting op maat

Bibliotheekinrichting op maat

Coors levert alle benodigde elementen voor uw bibliotheekinrichting. Van bibliotheekrekken en boekenkasten tot inname- en uitleenmeubels, multimedia en kindermeubilair. Dankzij onze moderne productiefaciliteit kunnen wij vrijwel alles op maat voor u produceren, in alle mogelijke materialen. Maar als u dat wilt kunt u uiteraard ook kiezen uit een groot aantal ‘off-the-shelf’ producten.

Ervaren, deskundig, flexibel

Ervaren, deskundig, flexibel

Kiest u voor Coors dan kiest u voor bijna een eeuw aan ervaring en kennis. Hierdoor kunnen wij u deskundig advies geven over de beste oplossing voor uw bibliotheekinrichting. Bovendien zijn wij gewend om nauw samen te werken met architecten, ontwerpbureaus en aannemers.

Wij maken het u zo gemakkelijk mogelijk. Naar wens coördineren wij de volledige inrichting of herinrichting van uw bibliotheek. Of hebt u zelf al een projectorganisatie ingericht? Dan zorgen wij dat onze dienstverlening en producten naadloos aansluiten op de behoeften en randvoorwaarden van uw project.