Ontstaan Coors-Beyond Interiors

Coors is ontstaan uit liefde. Ontstaan uit de liefde voor het vak, maar ook ontstaan dóór de liefde..

Jo Coors was een vrije en reislustige man. Hij reisde als kunstschilder heel Europa door en genoot van het vakmanschap dat hij in zijn schilderijen stopte. Door zijn schilderijen te verkopen, kon hij op de mooiste plekken komen.

 Totdat hij zijn lieve en prachtige vrouw, Duty, ontmoette. De twee raakten verliefd en trouwden. Ook wilden ze een gezin stichten, maar alleen als Jo in Nederland zou blijven om te zorgen voor zijn gezin en hun alle liefde en aandacht zou geven.

Jo heeft toen de keuze gemaakt om een schildersbedrijf op te zetten. Zo kon hij nog steeds met zijn passie voor het schilderen geld verdienen. Het schilderen ging hem goed af en hij kreeg steeds meer opdrachten. De opdrachten werden ook steeds omvangrijker; de Bijenkorf had gevraagd of Jo niet alleen de gevel kon schilderen, maar ook de gevel op kon maken. Dat was de eerste stap in de groei naar interieurbouw.

In 1931 is Coors opgericht; voor schilderwerk en winkelinrichting. Jo Coors als schilder en zijn broer, Jan Coors, komt als meubelmaker werken en maakte de interieurs.