Ontmoetings- centrum De Petrus te Vught

Ontmoetingscentrum de Petrus te Vught

Coors is weer een mooi project rijker met een bibliotheek, horeca, museum en welzijnswerk.

Het project ontmoetingscentrum DePetrus te Vught is een gerenoveerde kerk en gelijkertijd een rijksmonument.

Het project is gerealiseerd en opgeleverd in maart 2018.

Voor dit project is er speciaal meubilair ontwikkeld door Hanratharchitect. Coors heeft aan de hand van de wensen en eisen van de architect op vernuftige wijze het meubilair gemaakt, zodat dit multifunctioneel ingezet kan worden, en verrijdbaar is.

De ruimte waarin de verrijdbare meubels staan is erg uniek doordat ze in het midden van het gebouw staan. Doordat de meubels aan de kant geschoven kunnen worden er bijvoorbeeld ook gala diners in deze zelfde ruimte gehouden.

De gerealiseerde meubels bestaan onder andere uit; de tribunes, prentboeken, ophangsystemen kasten, tafels, en vitrines,

Doordat de kerk is gerenoveerd naar een modernere stijl past het nieuwe interieur met de diverse kleurelementen als een harmonisch geheel bij elkaar.

Diverse meubels zijn opnieuw gerealiseerd in een andere setting en zijn terug geplaatst op de originele plaats. Een voorbeeld hiervan is een biechthokje, dit meubel is opnieuw gemaakt, maar is nu ingericht als plek om te vergaderen. Hierdoor is er rekening met de kwaliteit en loyaliteit van het rijksmonument.