LocHal Spoorzone Tilburg

LocHal Spoorzone Tilburg,
Het project LocHal te Tilburg is een gerenoveerde Locomotiefhal en gelijkertijd een rijksmonument. Dit alles is in korte tijd gerealiseerd en opgeleverd op 19 december 2018.

Coors heeft aan de hand van de wensen en eisen van de architect Mecanoo op vernuftige wijze het meubilair gemaakt, zodat dit multifunctioneel ingezet kan worden.

In de meer dan achttien meter hoge LocHal uit 1932 werden vroeger locomotieven gerepareerd. In 2017 startte de renovatie, een grote uitdaging voor de betrokken architecten en aannemers. Ze hebben de glas- en staalconstructie opnieuw opgebouwd en behielden enorm veel monumentale elementen.

Diverse meubels zijn opnieuw gerealiseerd in een andere setting en zijn terug geplaatst op de originele plaats. Een voorbeeld hiervan is een oude treinonderstel, dit meubel is opnieuw gebruikt, maar is nu ingericht als plek om te werken. Hierdoor is er rekening gehouden met de kwaliteit en loyaliteit van het rijksmonument.

De gerealiseerde meubels bestaan onder andere uit; de tafels, welke dus gemaakt zijn van treinonderstellen, browserbakken, repromeubels, bureau’s, pantry’s, balies, boekenkasten, lockerkasten etc.

Doordat de Locomotiefhal is gerenoveerd naar een modernere stijl past het nieuwe interieur met de diverse kleurelementen als een harmonisch geheel bij elkaar.

Wij, Coors Interieurbouw, zijn enorm trots en tevreden met het eindresultaat! We kijken terug op een mooi project.

Nieuwsgierig geworden? Op 25, 26 en 27 januari 2019 is de grote opening! Voor meer informatie over de opening neem een kijkje op: www.lochal.nl