Boekenkasten Bibliotheek Utrecht Neude opgeleverd

Vrijdag 14 februari 2020 heeft Coors de boekenkasten in de bibliotheek Utrecht aan het Neude afgerond en opgeleverd. Het overig maatwerkmeubilair zal de komende weken opgeleverd worden. Coors zal de bibliotheek behalve boekenkasten ook voorzien van zitmeubels en diverse wandpanelen.

De bibliotheek Utrecht zal verhuizen van haar oude locatie aan de Oudegracht naar de nieuwe locatie, die zich bevindt in het Oude Postkantoor aan het Neude. Deze locatie is groter en zal meer ruimte hebben om verschillende activiteiten te kunnen beoefenen. Zo zal de nieuwe bibliotheek beschikken over 3 verdiepingen waar een filmzaal, theaterzaal, laboratorium, atelier en studie- en werkplekken te vinden zullen zijn. Evenals, voorleeshoeken, leesplekken en 979 boekenkasten.

Ook zal de bibliotheek beschikken over 2 horecagelegenheden. Voor koffie en gebak kun je terecht bij Stadscafé Meneer Potter en voor een ontbijt, lunch, borrel of diner bij Noda Eetbar & Deli.

In de kelder van de bibliotheek zal een fietsenstalling komen met plek voor 720 fietsen. Hier kun je je fiets de eerste 24 uur gratis stallen.

Zondag 16 februari 2020 is de bibliotheek begonnen met de verhuizing. Circa 500 enthousiaste kinderen en hun ouders verzamelden in Utrecht om een lange rij te vormen tussen de oude locatie aan de Oudegracht en de nieuwe locatie aan het Neude. De kinderen gaven de boeken via deze rij aan elkaar door en verplaatsten de kinderboekencollectie van de oude naar de nieuwe locatie. Na een uurtje hadden de kinderen ongeveer 400 boeken verhuisd.

In de week van 17 februari zullen ook de andere boeken naar de nieuwe locatie verhuisd worden.

De bibliotheek aan het Neude zal haar deuren openen op vrijdag 13 maart

Vanaf 13 tot en met 29 maart zal de bibliotheek gratis activiteiten verzorgen om kennis te maken met de nieuwe vestiging. Zo zal de bibliotheek vanaf 14 maart, drie weken lang gratis rondleidingen geven door het nieuwe gebouw.

Voor het huren van boeken, het ontmoeten van andere mensen, het nuttigen van een hapje of drankje en activiteiten, kun je van maandag tot en met woensdag van 07.00-01.00 uur en van donderdag tot en met zondag 24 uur per dag terecht.

Benieuwd naar het eindresultaat? U kunt de Bibliotheek uiteraard zelf bezoeken!
Adresgegevens: Neude 11, 3512 AE Utrecht

https://www.bibliotheekutrecht.nl/neude.html