Hotel Casa Amsterdam

In opdracht van lensvelt, levert en monteert Coors voor alle 518 kamers van Hotel Casa Amsterdam een nieuw maatwerkinterieur naar ontwerp van I29 Interior Architects.

In oktober zijn we van start gegaan. Afgelopen vrijdag zijn de studentenkamers op de negende verdieping opgeleverd. Eind juli leveren we alles op. We maken gebruik van PET-vilt voor decoratie, maar ook voor de akoestische werking. De stalen kast met PET-vilt panelen is een bijzondere combinatie.

In de gangen komt eiken wandbetimmering met ingelaten metalen strips waar diverse schappen in passen. Op de bouwkundige wanden monteren wij strips in diverse kleuren waar een nachtkastje aan hangt en een bedboard. Het bedboard is ook van PET-vilt gemaakt. Al het meubilair raakt de grond niet aan zodat de kamers goed schoon gehouden kunnen worden.

Al 60 jaar is Casa een thuis voor hotelgasten, studenten en locals. Hotel Casa Amsterdam bestaat uit 359 studenten kamers en 159 hotel kamers. Het legendarische verhaal van Casa begint met vier studenten en een missie. Casa werd eind jaren ’50 opgericht met als doel de woningnood onder studenten op te lossen.

Door de kamers gedeeltelijk beschikbaar te stellen aan hotelgasten, kan Casa tot op de dag van vandaag studenten voorzien van betaalbare huisvesting.

Dit zorgt voor een unieke en inspirerende mix van mensen. Coors Beyond Interiors bedankt Hotel Casa voor dit succesvolle project!

Benieuwd naar de kamers? Neem een kijkje op de website van Hotel Casa Amsterdam.