Geschiedenis

Coors is in 1931 opgericht door Jo Coors aan de Open Rijstuin in Rotterdam. Vanaf 1938 kwam daar een tweede vestiging bij, aan de Wijnhaven. In die beginjaren was Jo Coors actief met schilder- en reclamewerk, staalwerk en het maken van meubels voor allerlei opdrachtgevers, met name in de retail.

Aan het begin van de tweede wereldoorlog in mei 1940 werden de twee vestigingen van Coors totaal verwoest. Dat heeft Jo Coors er niet van weerhouden zijn bedrijf toch voort te zetten: tegen het einde van de oorlog werd een groot pand aan de Voorhaven betrokken. Werkzaamheden werden veelal met de hand uitgevoerd omdat machines toen nog niet mochten draaien.

Na de oorlog begon Jo zich meer en meer toe te leggen op het maken en verbouwen van winkelinterieurs en het uitvoeren van bouwkundige werkzaamheden. Inmiddels is zijn schoonzoon, Dick Revelman, de gelederen komen versterken. Dat bevalt zo goed dat hij in 1956 Coors Interieurbouw van zijn schoonvader overneemt. De groei zet door en in 1976 wordt er weer verhuisd, ditmaal van de Voorhaven naar de Piekstraat.

In 1991 nemen de twee zoons van Dick, Han en Chris Revelman, het bedrijf van hun vader over. Zij hebben in 2008 de verhuizing geïnitieerd naar ons huidige, logistiek beter gelegen pand aan de Nikkelstraat in Ridderkerk.

Inmiddels is Coors interieurbouw onder leiding van Han en Chris uitgegroeid tot één van de duurzaamste grotere interieurbouwers van Nederland. En we zijn vast van plan dat te blijven!

Naar boven