Dutch Windwheel

Maak kennis met de Dutch Windwheel, dit is een bijzonder landmark in de havenstad Rotterdam.

De Dutch Windwheel is het duurzame icoon van de toekomst, een dynamisch gebouw en een energiegenerator en daarmee een gamechanger voor duurzaam ondernemen. Deze ongekende attractie met wereldwijde uitstraling is maar liefst 174 meter hoog.

Het afgelopen jaar maakten het Dutch Windwheel Consortium samen met partners uit het Windwheel Innovatieprogramma en met elf MKB’ers een slimme, circulaire en flexibele kantoor, hotel- en woonruimte. Hierbij werken bedrijven uit de interieurbranche samen met technologiebedrijven die gespecialiseerd zijn in sensoren en ICT.

De Mock-up is gebouwd van een biobased flexibel houten bouwsysteem.

Doel was om een gezonde omgeving te creëren en circulair te bouwen. Daarom zijn bijvoorbeeld in de vloeropbouw installaties flexibel geïntegreerd in een papieren honingraat ondervloersysteem. Daarnaast is er een circulair watersysteem met groenvoorziening in een klimaatzone gekoppeld aan een helofytenfilter.

Omdat circulariteit, gezondheid, duurzaamheid en innovatieve gebouwen voor ons allemaal belangrijk zijn, heeft Coors – Beyond Interiors, bijgedragen aan de realisatie van deze Mock-up.

Adres Mock-up:
Blijdorplaan 8, 3041 JG Rotterdam

#SPIENederland
#DOEPELSTRIJKERS
#AlkondorHengeloBV
#BarlibvUnitsysteembouw Decontaminatieunits
#PHYSEETechnologies
#SolidFactory
#Fermacell