Coors wint de UIL-award

Jaarlijks reikt UWV de UIL-award uit voor UWV’s meest Innovatieve Leverancier. Een jury bestaande uit onder andere: directeuren van Facilitair Bedrijf, HRM en ICT nomineert de leveranciers, die in 2016 een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de doelstellingen van UWV.

Met deze 2 gerealiseerde punten zet Coors zich op de kaart:

OMBOUWEN VACATUREWAND

De oude, bestaande vacaturewanden hebben wij omgebouwd naar een tafel en een akoestische wand. Van een oude bestaande vacaturewand hebben wij, zonder extra toegevoegd materiaal, een tafel weten te maken die als vergadertafel ingezet kan worden binnen het UWV.

In het geval van de akoestische wand hebben wij een vacaturewand omgebouwd naar een akoestische wand door toevoeging van een akoestisch paneel. Dit paneel was weer gemaakt van gerecyclde Kvadrat stof.

REVITALISEREN LOCKERS

Bestaande houtkleurige lockers worden vanuit verschillende locaties in Nederland verzameld, waarna ze gerevitaliseerd worden met een hoogwaardige non-PVC-wrapfolie.

Dankzij deze milieuvriendelijke folie hebben de lockers een tweede leven gekregen en passen ze weer naadloos in de bestaande UWV huisstijl.

Daarnaast is MVO ook een heel belangrijk aspect bij Coors Interieurbouw, wat weer is te zien aan de volgende punten:

  • Duurzaamheid: sinds 2016 is al het plaatmateriaal dat gebruikt wordt voor de meubelen van UWV, PEFC en FSC® gecertificeerd.
  • Sociale Return: op het gebied van social return hebben wij een plan gemaakt om herintreders in te zetten bij het ombouwen van de vacaturewanden (zie hierboven). Het bijzondere aan dit project is dat het uitgevoerd kan worden door herintreders via het UWV. Zo worden de mensen die langdurig werkeloos zijn of een afstand hebben tot de arbeidsmarkt weer opnieuw ingezet in het arbeidsproces. Onder begeleiding van Coors, kunnen deze werkzaamheden volledig zelfstandig worden uitgevoerd.

En wat een prachtige woorden van Henk van de Weitgraven, directeur Facilitair Bedrijf van UWV.

“Coors Interieurbouw is de winnaar in de categorie innovatie vanwege het feit, dat Coors Interieurbouw investeert in de circulaire economie door bij UWV gebruikte materialen een nieuwe toepassing te geven. Circulaire economie is een nieuw UWV beleidsthema, waar Coors Interieurbouw adequaat en met voortvarendheid op inspringt. Coors Interieurbouw realiseert haar doeltellingen bovendien met behulp van mensen uit de doelgroep ‘mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’.

Door deze eigenschappen komt Coors Interieurbouw, in meerdere opzichten tegemoet, aan de doelstellingen van UWV en past hierdoor uitstekend bij UWV. Het is een bedrijf, dat actief participeert, in zowel milieu als in de samenleving. Mede door de inzet van Coors Interieurbouw realiseert UWV een MVO-prestatieladder certificaat op niveau 4.”

Henk van de Weitgraven,
Directeur Facilitair Bedrijf

Wat een prestatie! Er zijn in totaal 5 niveaus, waarvan niveau 5 het beste is.

Wist u dat het UWV-interieurbouwcontract in 2017 inmiddels voor de derde achtereenvolgende keer via Europese aanbestedingstrajecten aan Coors is gegund? Dit betekent dat wij de standaard interieurbrouwproducten produceren, leveren, monteren en plaatsen. En waar nodig onderhoud plegen op bestaande en nieuw te plaatsen interieurbrouwelementen.

Coors wint de UIL-award 2017, 2014 en 2012