Coors wint aanbesteding NS

Coors wint aanbesteding NS

Architectenbureau cepezed heeft in opdracht van de Nederlandse Spoorwegen een nieuw prefab reisinformatiepunt, de OV-balie, ontworpen. Het resultaat was een prototype dat uitgebreid is beproefd op station Delft voor de duur van een jaar.

Ten opzichte van de oude balies is de nieuwe versie compacter, robuuster en up to date in uitstraling in relatie tot de huidige identiteit van de NS. Het geklimatiseerde meubel bevat een eenpersoonsbalie met onder meer een beeldscherm, printer, folderdisplay en kastruimte. En vormt een werkplek waar medewerkers zowel staand als zittend kunnen werken. Daarnaast is de cabine gemakkelijk verplaatsbaar en desgewenst ook buiten bruikbaar. Omdat het informatiepunt van alle zijden zichtbaar, herkenbaar en benaderbaar moet zijn, is er gekozen voor een driehoekige vormgeving met afgeronde hoeken.

Na de proefperiode van een jaar is de eerste productie van 30 stuks OV-balies Europees aanbesteed. Coors Interieurbouw heeft deze aanbesteding gewonnen en is nu verantwoordelijk voor de complete realisatie en het omwisselen van de oude balies. Een complex project, waarbij wij als hoofdaannemer kunnen laten zien wat we in huis hebben . Zo maken wij de meubelonderdelen in onze eigen meubelmakerij. Het staalgedeelte van de constructie wordt in nauwe samenwerking met één van onze vaste leveranciers vervaardigd. Het glas betrekken wij bij één van onze andere partners. Gelukkig weten de projectleiders van Coors van aanpakken en houden ze te allen tijde het overzicht! De balies worden gefaseerd geplaatst, waarbij de laatste opgeleverd wordt eind 2016.

Omdat de OV-balies voor een groot gedeelte zijn uitgevoerd in staal, en deze uitvoering ook bijzonder slim is ontworpen, heeft cepezed het ontwerp ingediend bij de jury van de Nationale Staalprijs (www.nationalestaalprijs.nl). In oktober 2016 worden de winnende projecten uit de 5 categorieën, bekend gemaakt tijdens de nationale staalbouwdag.

Foto’s: Jeen Pot / Léon van Woerkom (cepezed)