Circulair ondernemen

Coors profileert zich als de koploper in circulaire maatwerk interieur. Duurzaamheid en innovatie staan dan ook hoog op de agenda. Maar hoe is dit aspect uitgegroeid tot zo’n belangrijk onderdeel van het bedrijf?

Dit is in 2002 dankzij de aanvraag van een klant, de ABN Amro, het bedrijf binnengekomen. Zij kwamen met het verzoek om interieurs te hergebruiken en aan te passen met FSC materialen: circulaire interieurbouw.

Sinds 2008 zijn we dan ook FSC-gecertificeerd. Vanaf dat moment gebruiken we alleen nog materialen uit verantwoord beheerde bossen. Zo zorgen we mede voor de instandhouding van deze wereldwijde bossen.

In 2014 mocht Coors een mooi project uitvoeren; het Cradle 2 Cradle interieur van Stadskantoor Venlo. In 2018 heeft Coors de stap gemaakt om terugname van interieurs met hergebruik van materialen te integreren binnen het bedrijf.

In 2019 zijn we partner geworden van Inside Inside en in 2020 hebben we niveau 3.1 van de CO2-Prestatieladder behaald.

In al die jaren heeft het bedrijf verschillende specialisten opgeleid en expertises verkregen. Duurzaamheid staat nooit stil en dus zal Coors zich altijd blijven ontwikkelen en innoveren. Om de kloploper te zijn én te blijven!