Stadskantoor Venlo opgeleverd

Cradle to Cradle project gerealiseerd door Coors Interieurbouw

Met het nieuwe stadskantoor heeft de gemeente Venlo zich internationaal op de kaart gezet met betrekking tot Cradle to Cradle (C2C).

Het is een icoon aan de Maas geworden, een toonbeeld van duurzaamheid. Volledig ontworpen (door Kraaijvanger Architects) en gerealiseerd volgens de principes van Cradle to Cradle.

Natuurlijk moest ook het interieur volgens het C2C principe worden gefabriceerd en geplaatst. Geen probleem voor Coors interieurbouw: wij zijn een ervaren trendsetter in de interieurbranche op het gebied van duurzaamheid en hergebruik.

Behalve het standaard meubilair heeft Coors al het interieurwerk uitgevoerd: kasten, omkleding van de liftkern, geprinte wandbekleding en pantries. Ons plaatwerk is FSC®, PEFC goedgekeurd. Daarnaast hebben wij veel gebruik mogen maken van rubberwood, de meest milieuvriendelijke houtsoort die er is. En tot slot zijn alle materialen aan het einde van hun levensduur weer te scheiden omdat we niets hebben verlijmd.

Hier vindt u:
foto’s
meer informatie over Kraaijvanger Architects
meer informatie over Stadskantoor Venlo

 

Atos opent nieuw hoofdkantoor

In maart heeft Atos in Amstelveen de deuren geopend van haar nieuwe hoofdkantoor voor de Benelux en The Nordics.

Een state of the art werkomgeving voorzien van de allernieuwste technologieën en ingericht op basis van de principes van Het Nieuwe Werken.

Dit gaat uit van het concept waarin social collaboration en gastvrijheid centraal staan en sluit beter aan op de behoeften van werknemers.

Coors maakte en plaatste een aantal belangrijke onderdelen van het interieur:

De bekleding van het zeer in het oog springende trappenhuis in het atrium;

Het akoestische paneel in het atrium. Dat atrium was een echte klankkast met zijn harde glazen buitenkant en stenen vloer. Het door Coors geleverde akoestische paneel neemt dit probleem weg. Daarnaast kan de stoffering van het paneel verwisseld worden zonder dat de akoestische waarde wordt aangetast. U ziet op de foto’s blauwe lusjes als print. Dat kan in zijn geheel vervangen worden door iets anders zoals bijvoorbeeld een nieuwe promotionele campagne, een kunstwerk of een fotocollage. De mogelijkheden zijn eindeloos;

Gestoffeerde akoestische panelen in het kantoor. Ook deze zijn speciaal, omdat ze van magneten zijn voorzien. Ze kunnen dus verplaatst worden en naar behoefte kunnen er meer of minder panelen in de afzonderlijke kantoorruimtes worden opgehangen;

Pergola’s bij de horeca in het atrium;

Verschillende pantries en balies door het gehele gebouw, alles natuurlijk hoogwaardig uitgevoerd in FSC®, PEFC materialen.

Een uitgebreid artikel over het nieuwe kantoor van Atos vindt u hier. Meer foto’s vindt u hier.

ontwerp en projectmanagement kantoor Amstelveen: Colliers International Corporate Solutions.
foto’s: Marijn van ’t Veer

 

Coors wint aanbesteding NS

Coors wint aanbesteding NS

Architectenbureau cepezed heeft in opdracht van de Nederlandse Spoorwegen een nieuw prefab reisinformatiepunt, de OV-balie, ontworpen. Het resultaat was een prototype dat uitgebreid is beproefd op station Delft voor de duur van een jaar.

Ten opzichte van de oude balies is de nieuwe versie compacter, robuuster en up to date in uitstraling in relatie tot de huidige identiteit van de NS. Het geklimatiseerde meubel bevat een eenpersoonsbalie met onder meer een beeldscherm, printer, folderdisplay en kastruimte. En vormt een werkplek waar medewerkers zowel staand als zittend kunnen werken. Daarnaast is de cabine gemakkelijk verplaatsbaar en desgewenst ook buiten bruikbaar. Omdat het informatiepunt van alle zijden zichtbaar, herkenbaar en benaderbaar moet zijn, is er gekozen voor een driehoekige vormgeving met afgeronde hoeken.

Na de proefperiode van een jaar is de eerste productie van 30 stuks OV-balies Europees aanbesteed. Coors Interieurbouw heeft deze aanbesteding gewonnen en is nu verantwoordelijk voor de complete realisatie en het omwisselen van de oude balies. Een complex project, waarbij wij als hoofdaannemer kunnen laten zien wat we in huis hebben . Zo maken wij de meubelonderdelen in onze eigen meubelmakerij. Het staalgedeelte van de constructie wordt in nauwe samenwerking met één van onze vaste leveranciers vervaardigd. Het glas betrekken wij bij één van onze andere partners. Gelukkig weten de projectleiders van Coors van aanpakken en houden ze te allen tijde het overzicht! De balies worden gefaseerd geplaatst, waarbij de laatste opgeleverd wordt eind 2016.

Omdat de OV-balies voor een groot gedeelte zijn uitgevoerd in staal, en deze uitvoering ook bijzonder slim is ontworpen, heeft cepezed het ontwerp ingediend bij de jury van de Nationale Staalprijs (www.nationalestaalprijs.nl). In oktober 2016 worden de winnende projecten uit de 5 categorieën, bekend gemaakt tijdens de nationale staalbouwdag.

Foto’s: Jeen Pot / Léon van Woerkom (cepezed)

 

Herinrichting Stadskantoor Alkmaar

Na een grondige verbouwing is het Stadskantoor in Alkmaar vanaf 7 maart 2016 heropend voor het publiek. In het Stadskantoor zijn drie organisaties gehuisvest: de Gemeente Alkmaar, het UWV en Halte Werk.

Coors heeft voor dit bijzondere project het maatwerkmeubilair mogen maken en leveren. Daarnaast hebben wij ook voor het kantoormeubilair (handelsmeubilair) gezorgd. Dit alles in nauwe samenwerking en goed overleg met architect Mark Mes van Wim de Bruyn Architectuur, Gemeente Alkmaar en het UWV.

Kernwoorden die van toepassing zijn op dit project: sfeervol, natuurlijk, herkenbaar, overzichtelijk, duurzaam. Meer foto’s vindt u hier.

 

Even opladen bij Coors

Coors investeert al jaren in duurzaam ondernemen. Zo hebben wij recentelijk onze TL-verlichting vervangen door LED-verlichting, leveren wij al geruime tijd FSC® en PEFC gecertificeerde plaatmaterialen en scheiden of hergebruiken wij ons afval.

Ook op het gebied van vervoer dragen wij waar mogelijk ons steentje bij.

Voor het inhuizen van ons maatwerkmeubilair kiezen wij voor duurzame verhuisbedrijven die het milieu net zo belangrijk vinden als wij. Ons wagenpark bestaat uit Renault Clio’s met een bijzonder lage CO2 uitstoot en Mercedes Sprinter-bussen met Euro 6-motor. De directie, tenslotte, rijdt hybride.

Het plaatsen van een laadpaal voor elektrische en hybride auto’s past dus goed in ons milieubewuste straatje. Vanaf heden kunt u bij Coors even helemaal opladen bij onze laadpaal met twee oplaadpunten (voor Mennekes stekkers). Rijdt u elektrisch en brengt u een bezoek aan Coors? Laat het ons weten en we reserveren een laadplek.

Alles weten over ons MVO-ondernemerschap? Vraag ons milieujaarverslag aan: info@coors.nl