Bibliotheek Utrecht Neude

Aankomende vrijdag zal de bibliotheek Utrecht de deuren van de nieuwe locatie, gevestigd in het oude postkantoor aan het Neude, openen!

Midden in de drukke stad is het voormalige postkantoor verbouwd tot een unieke bibliotheek. Wie destijds de imposante maar ook donker en zwaar vormgegeven centrale hal binnen kwam, komt nu binnen in een lichte hal met de uitsraling van een warme huiskamer. Dit effect is ontstaan doordat er aan weerskanten van de centrale hal zes ramen zijn ingebouwd.

In de bibliotheek zijn naast boeken ook 352 studieplekken, een theaterzaal (190 plaatsen), filmzaal (49 stoelen), collegezaal, laboratorium, een restaurant en stadscafé te vinden.

Bij het stadscafé Meneer Potter kan je de hele dag broodjes en maaltijden bestellen en kan je ook terecht voor koffie en gebak. Het restaurant Noda maakt meer onderscheid tussen lunch en diner.

Coors heeft deze bibliotheek o.a. mogen voorzien van boekenkasten, zitmeubels en diverse wandpanelen. De hoogte van de boekenkasten zijn in elke zaal afgemeten aan de doelgroep en hoe hoger je in het gebouw komt, hoe lichter de kleur van het hout van de boekenkasten.

Benieuwd naar het eindresultaat?

U kunt de bibliotheek uiteraard zelf bezoeken.

Adresgegevens: Neude 11, 3512 AE Utrecht

Bron: DUIC
Foto: Robert Oosterbroek
Filmpje: De Nuk