Atos opent nieuw hoofdkantoor

In maart heeft Atos in Amstelveen de deuren geopend van haar nieuwe hoofdkantoor voor de Benelux en The Nordics.

Een state of the art werkomgeving voorzien van de allernieuwste technologieën en ingericht op basis van de principes van Het Nieuwe Werken.

Dit gaat uit van het concept waarin social collaboration en gastvrijheid centraal staan en sluit beter aan op de behoeften van werknemers.

Coors maakte en plaatste een aantal belangrijke onderdelen van het interieur:

De bekleding van het zeer in het oog springende trappenhuis in het atrium;

Het akoestische paneel in het atrium. Dat atrium was een echte klankkast met zijn harde glazen buitenkant en stenen vloer. Het door Coors geleverde akoestische paneel neemt dit probleem weg. Daarnaast kan de stoffering van het paneel verwisseld worden zonder dat de akoestische waarde wordt aangetast. U ziet op de foto’s blauwe lusjes als print. Dat kan in zijn geheel vervangen worden door iets anders zoals bijvoorbeeld een nieuwe promotionele campagne, een kunstwerk of een fotocollage. De mogelijkheden zijn eindeloos;

Gestoffeerde akoestische panelen in het kantoor. Ook deze zijn speciaal, omdat ze van magneten zijn voorzien. Ze kunnen dus verplaatst worden en naar behoefte kunnen er meer of minder panelen in de afzonderlijke kantoorruimtes worden opgehangen;

Pergola’s bij de horeca in het atrium;

Verschillende pantries en balies door het gehele gebouw, alles natuurlijk hoogwaardig uitgevoerd in FSC/PEFC materialen.

Een uitgebreid artikel over het nieuwe kantoor van Atos vindt u hier. Meer foto’s vindt u hier.

ontwerp en projectmanagement kantoor Amstelveen: Colliers International Corporate Solutions.
foto’s: Marijn van ’t Veer