Over ons

Duurzaam DNA
Duurzaam ondernemen zit Coors in de genen. Al sinds de oprichting in 1931 ondernemen wij met de 3 P’s van het MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) als drijfveer: People – Planet – Profit

Missie
Partner zijn in het realiseren van een innovatief, praktisch en verantwoord bijzonder interieur. “Beyond interiors”

Visie
Coors streeft ernaar, middels het initiëren en volgen van innovaties op het gebied van duurzame interieur oplossingen, de wereld gezonder en duurzamer te maken. Wij zijn betrokken, deskundig, creatief en toonaangevend. Onze kernwaarden integriteit en deskundigheid zijn altijd zichtbaar in ons handelen. Met passie voor ons vak zijn wij voor onze relaties een gids en totaaloplosser bij het realiseren van hun interieurambities.

People
Wij hebben een duidelijke sociale strategie. Als erkend leerbedrijf hebben wij praktisch altijd diverse stagiairs rondlopen die wij met gedegen advies en training voorbereiden op de arbeidsmarkt. Coors kijkt naar de mogelijkheden van de mens en niet naar de beperkingen. Alle werknemers van Coors worden beoordeeld en ingezet naar prestatie en capaciteit. Wij hebben dove en een slechthorende vakmensen in dienst en proberen waar mogelijk herintreders in te zetten. Bijvoorbeeld als chauffeur voor de projectleiders zodat ze uitgerust bij hun veeleisende klussen aankomen.

In zijn algemeenheid is Coors een stabiele, betrouwbare en loyale werkgever voor al haar medewerkers waar werkplezier, vakmanschap, gezondheid en veiligheid voorop staat.

Planet
Duurzaamheid. Voor de één een modewoord, voor Coors al sinds jaar en dag dagelijkse praktijk. Als eerste interieurbouwbedrijf in Nederland behaalden wij op 22 februari 2008 het FSC®-certificaat. Inmiddels hebben wij daar het PEFC-certificaat aan kunnen toevoegen. Op verzoek zijn onze producten FSC-gecertificeerd leverbaar. Ook zijn wij door het UWV werkbedrijf – waar wij maatwerkmeubilair mogen leveren- in 2017 voor de derde maal beloond met een UIL-award (UWV’s Meest Innovatieve Leverancier), omdat wij aansprekende resultaten bereikten bij de verduurzaming van de toegepaste materialen in de interieurbouw van het UWV.

Tijdens de productie van ons prachtig maatwerkmeubilair treffen wij alle mogelijke maatregelen op milieuvriendelijk gebied. Recycling van materialen, scheiding van afval, hergebruik van afval of waar mogelijk: voorkomen van afval. Al onze bedrijfswagens zijn milieuvriendelijk en wij kiezen voor ons groottransport enkel voor ondernemingen die het milieu net zo hoog in het vaandel hebben staan als Coors.

Ook investeren wij actief om klimaatneutraal te kunnen opereren. Een voorbeeld daarvan is de plaatsing van zonnepanelen op het dak van ons pand in Ridderkerk. Onze bedrijfskleding en kantoorartikelen komen van duurzame leveranciers. Tot slot zetten wij structureel tijd, mensen en geld in om het concept van Cradle2Cradle verder vorm te geven in de interieurbouw.

Profit
Coors gelooft er heilig in dat als er is voldaan aan de eerste twee P´s, de derde er automatisch achter aan komt. Profit doordat onze klanten naar ons terug blijven komen. Doordat nieuwe klanten ons weten te vinden. En doordat het talent van de meubelindustrie zich aan ons bindt zodat we voorop kunnen blijven lopen. Beyond Interiors.

Coors productieomgeving

Coors meubelmakerij

Naar boven